Spring til hovedindhold (tryk på Enter)

Oplader / Plug in

En oplader/plugin er en lille strømforsyning, der er udformet som en stikprop, der er skabt til at kunne sidde i stikkontakten, uden at vægten fra  strømforsyningen beskadiger stikkontakten.

Opladerens formål er, at konvertere veksel spændingen (230VAC) fra lysnettet (stikkontakten), ned til et spændingniveau kaldet (ELV for Extra-low voltage) ekstra lav spænding ( < 50VAC / 120VDC), som er ufarlig for mennesker.

Alle opladere / plugin strømforsyning er designet og testet i Europa.

Opladere / Plugin strømforsyninger gør det muligt for fabrikanter af elektronik, at fremstille mindre udstyr og i design processen er der mange CE standarder, som der ikke skal tage hensyn til (f.eks. Klasse II).

En oplader / plug in er udført efter Klasse II standarden, som betyder at kapslingen er dobbelt isoleret eller der er anvendt forstærket isolation.Formålet med denne beskyttelse er at forhindre, at der opstår farlig spænding på berøringstilgængelige dele. Den isolerende kapsling skal kunne modstå de mekaniske, elektriske og termiske påvirkninger, som kan forventes at forekomme.